Programma Dare2Drive

Wanneer jij je hebt aangemeld voor één van de Dare2Drive trainingen ontvang je een uitnodiging met daarin alle informatie over de training. We bieden verschillende dagen en starttijden aan om er voor te zorgen dat er altijd een mogelijkheid voor jou tussen zit. Wij ontvangen jou graag 15 minuten voor de starttijd van de training op onze locatie in Goes. Je kunt je melden bij de instructeur van de training die al op jou staat te wachten. De instructeur noteert jouw aanwezigheid en controleert jouw rijbewijs voor de deelname van de Dare2Drive training. Bij de aanvangstijd van de training zijn we compleet en gaan we van start!

Waarom Dare2Drive?

  • Korting op jouw autoverzekering

  • Het leukste & leerzaamste uitje met jouw vrienden

  • Bewuster in het verkeer

  • Minder betrokken bij ongevallen

Verloop cursus

We starten de training met het uitwisselen van onze eigen ervaringen in het verkeer. Wat heb jij meegemaakt? Hoe reageerde je op een slippende auto? Al eens onverwacht in de berm terecht gekomen? Je kunt tijdens dit gesprek je rijervaringen delen met alle deelnemers.

Vervolgens beginnen we met het invullen van een vragenlijst. Deze zullen we na afloop van de training opnieuw doornemen om te kijken welke stap we tijdens de Dare2Drive training hebben gezet. Onze instructeur laat vervolgens extreme verkeerssituaties zien zoals de rem- en stopafstand tijdens het remmen & slippen, de verschillende veiligheidssystemen in jouw auto. Ook gaan we in op de aandachtspunten die van belang om uit extreme verkeerssituaties te blijven. Hierbij kun je denken aan een veilige zitpositie of de belijning en taal van de weg.

Route programma D2D

Durf jij te rijden? Op naar de praktijk

Een goede zit en stuurhouding is de basis van een goede voertuigbeheersing. Weet jij hoe je moet zitten? Dit testen we uiteraard in jouw eigen auto. Wanneer we allemaal klaar zitten gaan we onder andere aan de slag met remmen bij verschillende snelheden, maken we noodstops en leren we uitwijken op zowel stroef als een nat wegdek, rijden we bochten op een glad wegdek en ervaren we hoe het is om onverwachts door de berm te rijden. 

FINISH!

Na afloop van het praktijkgedeelte evalueren we gezamenlijk de training. Wij versturen je ook een uitnodiging per mail voor een vragenlijst. Wanneer je deze hebt ingevuld ontvang je van ons een digitaal Dare2Drive certificaat. Op vertoon van dit behaalde certificaat ontvang je bij Univé Verzekeringen 2 kortingstreden op je autoverzekering. 

Ik wil deelnemen aan Dare2Drive!